ELMÉLYÍTJÜK MENTORPROGRAMUNKAT!

A JMSz mentorprogramja keretében önkéntes mentorok segítik az általunk hosszú távon támogatott és kísért menekülteket a magyar környezetbe való beilleszkedésben, a mindennapi élet kihívásai közepette.

Az önkéntes mentornak a legfontosabb feladata, hogy személyes, bizalmi kapcsolatot alakítson ki mentoráltjával, amelynek alapja a rendszeres találkozás, kommunikáció. E kapcsolat adja az alapját annak, hogy hatékonyan tudja a mentorált mindennapjait segíteni.

A mentorálásra jelentkezőkkel történő első interjú után, egy félnapos mentor felkészítést tartunk, ahol a szociális és oktatási teamjeink munkatársai megosztják a résztvevőkkel a menekültekkel való munkájuk során szerzett tapasztalataikat és felkészítik őket a kulturális különbségekből adódó helyzetekre is. Ez a felkészítés csoportban zajlik, ahol összejön egy egymást is támogató önkéntes csapat, amely azután rendszeres találkozókat tart, melyen lehetőség nyílik az örömök és nehézségek megosztására és egy támogató közösség létrehozására.

Amit kínálunk:

A felkészítés után részesévé válhatsz egy olyan támogató, szakmai csapatnak, ahol felteheted a kérdéseidet, megoszthatod a tapasztalataidat, tanácsot kaphatsz rendszeres esetmegbeszélő alkalmakon és szupervíziókon.

Beleláthatsz a JMSz komplex programjába és aktívan közreműködhetsz benne.

Megismerheted a JMSz működését, tevékenységeinket, munkatársainkat, önkénteseinket és bekapcsolódhatsz egyéb programjainkba, rendezvényeinkbe is.

A mentorképzés neked szól, ha:

– elmúltál 18 éves

– van szabad időd és el tudod kötelezni magad 3 vagy 6 hónapra

– van tapasztalatod önkénteskedésben és/vagy külföldiekkel

– nyitott vagy más kultúrák iránt

– jól kommunikálsz, esetleg beszélsz valamilyen idegen nyelven is

– váratlan helyzetekben könnyen feltalálod magad

– szívesen kipróbálod magad új helyzetekben, nem adod fel könnyen, türelmes vagy és tudsz másokra figyelni

Jelentkezni az info@jmsz.hu emailcímen lehet egy max. 1 oldalas motivációs levéllel legkésőbb április 16-ig.

Jelentkezés előtt érdemes átolvasni az önkéntes protokollt és kézikönyvet: