Rólunk mondták – egy élsportoló fiú csodás felépülése

A család, akiknek a története egy tragikus balesettel kezdődött, Ukrajnából, a Donyeck régióból menekültek Magyarországra.  

„A fiúnk kerékpársportoló volt. 2022.01.21-én egy csapat sportolóval meghívást kapott egy edzőtáborba Beregovo Zakarpattya-ba. Április elejéig kellett volna ott lenniük, de a háború kitörése miatt az edzők felajánlották, hogy biztonságos helyre viszik a gyerekeket. Az egész csoport Magyarországra, Csákvárra költözött. Egy szálloda tulajdonosa fogadta be őket. 

Az edzőtáborban az egyik edzésen fiúnk súlyos balesetet szenvedett. Az edző elmondása szerint nagy sebességgel haladt éppen, amikor felbukott a kerékpárral. Fejsérülést, agyvérzést kapott, 5 napig kómában volt, a gerince több helyen és a kulcscsontja is eltört. Először a legközelebbi klinikára került, majd amikor magához tért, Budapestre szállították a Bethesda kórház rehabilitációs központjába. 

Csak egy hónap múlva tudtuk meglátogatni a fiúnkat a balesetet követően, mert szülővárosunkban ekkor már jelen volt a háború. Iszonyú nehéz volt látni őt kerekesszékben, félig eszméletlen állapotban. Nagyon hálásak vagyunk a kórház teljes személyzetének, hogy talpra állították. Ezen a klinikán találkoztunk a JMSz egyik munkatársával, aki eljött, hogy levágja a fiúnk haját. Így kerültünk kapcsolatba a Jezsuita Menekültszolgálattal. Nagyon hálásak vagyunk Önöknek, amiért segítettek fiúnknak felépülni és visszanyerni az életét, ami mostanra már szinte teljesen visszaállt a normális kerékvágásba.”