E-learning tananyag a szíriai válságról középiskolai tanulók számára

A menekültválság jobb megértésében kulcsfontosságú, hogy rendelkezésre álljanak olyan eszközök, amelyek segítenek az információk átadásában, a félelmek eloszlatásában és a helyzet komplexitásának érzékeltetésében.

Ennek jegyében egy olyan e-learning tananyagot készítettünk, amely a Szíriában kialakult helyzet eredőivel ismerteti meg a középiskolás diákokat. Több oldalról is megvilágítva és körbejárva a szíriai helyzetet a fiatalok megismerhetik azokat a rétegeket, amelyek a konfliktus mélyén húzódnak. Ez az ismeretszerzési tapasztalat hozzásegíti őket ahhoz, hogy felismerhessék a helyzet komplexitását, továbbá segítségével érzéseikre is reflektálhatnak.

Módszerét tekintve az elkészült e-learning anyag lehetővé teszi, hogy a diákok akár önállóan is végighaladhassanak rajta, az ellenőrző kérdések és feladatok pedig segítik a tartalom elmélyítését. Bár a tananyag az önálló ismeretszerzés kiváló eszköze, segédletként középiskolai tanárok is felhasználhatják tanóráik során.

Az anyag elkészítéséhez köszönetet mondunk az Innotica Kft. vezetőségének és munkatársainak, gondos munkájáért Mohay Borbálának, továbbá hálával gondolunk azokra a szakemberekre, akik részt vállaltak a magas színvonalú anyag elkészítésében.

Az anyag az alábbi linkre kattintva érhető el:

http://jmsz.hu/tananyag/sziria/story.html

 

Kérjük segítse munkánkat, illetve a további anyagaink fejlesztését azzal, hogy az e-learning anyag feldolgozása után kitölti a róla szóló kérdőívünket!
A kérdőívet ide kattintva érheti el.