I. Pályázati felhívás középiskolai tanulóknak

FIGYELEM! BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ VÁLTOZÁS!

A magyar Jezsuita Menekültszolgálat (JMSz) pályázatot hirdet középiskolai tanulók számára. A pályázat célja, hogy e korosztály olyan tananyagokat is megismerhessen, amelyek sokrétűen járják körbe a menekülthelyzet kérdéseit. További cél, hogy a tananyag segítségével a tanulók felismerjék azt a komplexitást, amely a migrációt okozó társadalmi válságok hátterében húzódik meg, és ezzel párhuzamosan saját érzelmeikre is reflektálhassanak.

A menekültválság jobb megértésében kulcsfontosságú, hogy rendelkezésre álljanak olyan eszközök, amelyek segítenek az információ átadásában, a félelmek eloszlatásában és a helyzet komplexitásának érzékeltetésében.

A magyar Jezsuita Menekültszolgálat egy olyan e-learning tananyagot készített, amely a Szíriában kialakult helyzet okaival ismerteti meg a középiskolás diákokat. Az önálló feldolgozásra szánt, 45 perces tananyag ingyenesen itt érhető el.

Benyújtandó pályamunkák: Kortársaknak szánt FILMAJÁNLÓ elkészítése a JMSZ e-learning tananyagának felhasználását követően.

A tartalomra és terjedelemre vonatkozó elvárások:

  • A pályázó pályamunkájában a mozifilmek ajánlásaihoz hasonlatosan ismertesse, hogy szerinte melyek a tananyag erősségei és gyengeségei. Fogalmazza meg, hogy kiknek és miért ajánlja, vagy épp nem ajánlja az anyagot.

  • Az ajánlóban fogalmazza meg, hogy milyen új tudást hozott számára a tananyag, de bátorítjuk, hogy ossza meg a belőle kiváltott érzelmeket is.

  • Az ajánlóban jelenjenek meg a tanagyag által körbejárt témakörök is.

  • Az ajánló formája lehet írott szöveg, de szóban elmondott szöveg is.

    • o  Írott szöveg esetén a terjedelem minimum egy, maximum kettő oldal legyen. Egy oldal maximum 3000 karaktert tartalmazzon, szóközökkel.
    • o   Beszéd esetében video vagy hanganyagot várunk, ami minimum 3 perc legyen, de ne legyen hosszabb 5 percnél.
  • A pályázó 1, 2, 3, 4 vagy 5 csillag segítségével is jelölje tetszését illetve nem-tetszését, a megírt szöveg pedig támassza alá a megítélt csillagok számát. Az 5 csillag azt jelenti, hogy az anyag maximálisan elnyerte a tetszését, ajánlja a megtekintést, az 1 csillag a tetszés hiányát fejezi ki. A csillagok alacsony száma nem jelent hátrányt a pályázat elbírálásánál.

A pályázatok értékelésének alapját az ajánlók részletessége és sokrétűsége adja, nem a terjedelme.

Határidő: A pályázatok beküldési határideje: 2017. május 1-je, éjfél.

Az ajánlót elektronikus formában lehet benyújtani az alábbi email címen: info@jmsz.hu. A levél tárgya „E-learning ajánló” legyen.

Díjak: A JMSZ tárgyi ajándékkal díjazza a legkiválóbb ajánló elkészítőjét, aki választhat egy maximum 50.000 forint összegű tablet vagy egy ugyanilyen értékű sporteszköz között.

Zsűri: A pályamunkákat a tananyagot elkészítő szakmai csoport tagjaiból álló zsűri bírálja el. A pályázat eredményhirdetésére 2017. május elején kerül sor.

A nyertes pályamunkát a Jezsuita Menekültszolgálat e-learninget bemutató internet oldalán fogjuk felhasználni a www.jmsz.hu honlapon.