A befogadás útján – Munkafüzetek és tanári útmutató, csoportos témafeldolgozáshoz

A magyar jezsuita közösség célként fogalmazta meg 2015 során, hogy olyan kiadványokat kutat fel és oszt meg, amelyek segítik a magyar társadalmat, elsősorban a pedagógusokat abban, hogy hitelesen és a keresztény értékek mentén tudjanak beszélgetni a rájuk bízott diákokkal a migrációban érintettek helyzetéről. Ennek jegyében adaptáltuk a Nemzetközi Jezsuita Menekültszolgálat által készített, az idegenek befogadását, a különböző származású és egyaránt értékes és érdekes emberek témáját feldolgozó munkafüzeteket.

Két munkafüzet egyenként 40-40 oldalban a társadalmi befogadás-kirekesztés témájának csoportos feldolgzásához kínál segítséget az általános és a középiskolás korosztály számára. A munkafüzetek a 2015-ös válságot megelőzően készültek, a bennünk megjelenő értékek és kérdésfelvetések általános emberi értékeket jelenítenek meg, a megértést és a különböző társadalmi csoportok egymás iránti nyitottságát szeretnék erősíteni a gyermekekben.

A 2018 tavaszán megjelent harmadik füzet általános-vagy középiskolai tanárok számára készült. Hiánypótló módszertani útmutatást nyújt a pedagógusoknak, és ezáltal hasznos kísérője a két munkafüzetnek.

A kiadványok nyomtatott formában a Jezsuita Menekültszolgálat munkatársától, Kővágó Emesétől rendelhetők meg a kovago.emese@jmsz.hu email címen.


A kiadványok PDF formátumban, ingyenesen, ide kattintva érhetők el.

 

 

Kérjük segítse munkánkat, illetve további anyagaink fejlesztését! Amennyiben az iskolai vagy más csoportos témafeldolgozás során felhasználta a „Befogadás útján” füzetek valamelyikét, kérjük az alábbi rövid kérdőív kitöltésével juttassa el értékelését, véleményét, visszajelzését hozzánk! Köszönjük!

A kérdőív ide kattintva érhető el.