Egymást is meg kell tanulnunk befogadni

Tanári műhelynapot szervezett a JMSz és az Ignáci Pedagógiai Műhely.

Találkozás a német Evangélikus Diakónia munkatársaival

Február 24-én a JMSz a németországi Evangélikus Diakónia hét munkatársát látta vendégül. A nagyjából kétórás, kötetlen beszélgetés alkalmat adott arra, hogy megosszuk egymással a menekültekkel végzett munka tapasztalatait, nehézségeit, illetve közösen keressük az – akár országhatárokon is átnyúló – együttműködés módjait.

Az ELmenekülŐK filmklub második alkalmáról

Április 17-én az ElmenekülŐK filmklub második alkalmának adott otthont a Párbeszéd Háza. Ezúttal Christopher Eder és Jonas Eisenschmidt Imbiss című filmjét tekinthették meg az érdeklődők.

Az ELmenekülŐK filmklub harmadik alkalma

Május 15-én, a Párbeszéd Háza Konferenciatermében, 17.30-tól. Vetített film: Javier Extremera Rodríguez: BLACK MAN NOT IDENTIFICATE – FEKETE EMBER NEM LÉTEZIK  (2017, 15 perc).

Kortárs művészet és a migráció – Jan Koenot SJ előadása

Időpont: 2018. május 14., hétfő, 18:00 Helyszín:  Párbeszéd Háza 1085 Budapest, Horánszky u. 20. Jan Koenot SJ a kortárs művészet és a migráció szoros kapcsolatát járja körül előadásában.

“Ma idegenek, holnap a szomszédaink” – a horvát Jezsuita Menekültszolgálat fundraising kampánya

Április 26-áig lehet adományokkal segíteni az újonnan alapított integrációs központ működését.

Beszámoló a JMSz műhelyalkalmáról

Magyarország által nemzetközi védelemben részesített családok gyermekeivel dolgoznak, vagy hit- és erkölcstan órán dolgozzák fel a befogadás és kirekesztés témáját azok a pedagógusok, akik április 11-én a Párbeszéd Házában találkoztak a JMSz által szervezett műhelyalkalmon.

Az ELmenekülŐK filmklub második alkalma

Vetített film: Christoph Eder és Jonas Eisenschmidt: Imbiss – Snack bár (2017, 13 perc). Helyszín: Párbeszéd Háza, konferenciaterem Időpont: április 17. – 17:30

“A befogadás útján” – módszertani útmutató

Örömmel adunk hírt arról, hogy honlapunkon egy új, a menekült gyerekek iskolai befogadását segítő kiadványunk vált hozzáférhetővé.

Kérdés beküldése

Fields marked with an * are required