Beszámoló nyárvégi iskolaelőkészítő programunkról

Idén harmadszorra rendeztünk napközis gyerekprogramot a nyár végén, hogy a gyerekeknek egy igazán jó nyári élményt nyújtsunk, szervezett közösségi együttlét formájában, annak kihívásaival és örömeivel. Ezzel az iskolai keretek tartására, az iskolai feladatokra is segítettünk készülni a gyerekeknek az együtt töltött napok alatt.

Idén is a Városmajori plébánia volt a bázisunk, köszönjük nekik a lehetőséget! Menekült, menedékkérő és helyi gyerekekből állt össze a tízfős gyerekcsapat. Önkénteseink segítségével tudtunk segíteni nekik az otthonuk és a táborhelyszín közötti utazásban is, aztán együtt játszottunk a Városmajorban (ismerkedős játékok, foci, tollas, vízipisztolyozás, etc.). A plébánia helyiségeiben fogyasztottuk el általában az uzsonnát, ott tudtunk társasjátékozni és kézműves foglalkozást tartani.

Egy napot kirándultunk Solymár környékén: felmentünk a várba, majd végigmentünk a Paprikás-patak völgyén. A természet nyugalma és szépsége most is megérintett. A gyerekeket a sziklák megmászásának izgalma és az útvégi vízesés inkább lelkesült aktivitásra ösztönözte.

Az ez évi program különlegessége az volt, hogy pénteken a záróünnepségünkre közös pizzakészítéssel készültünk. Hatalmas köszönet az Erkel utcai Mercetti Pizzériának, akik ezt a nagyszerű felajánlást tették nekünk! A főszakács és profi társai keze alatt a gyerekek maguk nyújthatták a pizzatésztát, választhatták ki és tehették fel a feltéteket. A szemünk láttára tették aztán oktatóink a kemencébe az így készült pizzáinkat, amikkel aztán büszkén átvonultunk a Horánszky utcai központunkba. Az ünnepi ebéd után gitározással, énekléssel és néhány apró ajándékkal búcsúztunk el a nyártól és egymástól.