ELmenekülŐK filmklub

Június 12-én került sor a JMSz és a Párbeszéd Háza által szervezett filmklub utolsó alkalmára. Meghívott vendégeink ezúttal Barcza Ildikó és Gajdos Bea voltak, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesülettől.

Black Man Not Identificate – Az ELmenekülŐK filmklub harmadik alkalma

A helyszín: Ceuta. Ez a város Marokkóban található, viszont Spanyolországhoz – és így az Európai Unióhoz is – tartozik. Ennek a ténynek a migráció szempontjából hatalmas jelentősége van, hiszen az Európába tartó menekültek közül sokan ezen a városon keresztül kísérlik meg elhagyni Afrikát.

Egymást is meg kell tanulnunk befogadni

Tanári műhelynapot szervezett a JMSz és az Ignáci Pedagógiai Műhely.

Találkozás a német Evangélikus Diakónia munkatársaival

Február 24-én a JMSz a németországi Evangélikus Diakónia hét munkatársát látta vendégül. A nagyjából kétórás, kötetlen beszélgetés alkalmat adott arra, hogy megosszuk egymással a menekültekkel végzett munka tapasztalatait, nehézségeit, illetve közösen keressük az – akár országhatárokon is átnyúló – együttműködés módjait.

Az ELmenekülŐK filmklub második alkalmáról

Április 17-én az ElmenekülŐK filmklub második alkalmának adott otthont a Párbeszéd Háza. Ezúttal Christopher Eder és Jonas Eisenschmidt Imbiss című filmjét tekinthették meg az érdeklődők.

Az ELmenekülŐK filmklub harmadik alkalma

Május 15-én, a Párbeszéd Háza Konferenciatermében, 17.30-tól. Vetített film: Javier Extremera Rodríguez: BLACK MAN NOT IDENTIFICATE – FEKETE EMBER NEM LÉTEZIK  (2017, 15 perc).

Kortárs művészet és a migráció – Jan Koenot SJ előadása

Időpont: 2018. május 14., hétfő, 18:00 Helyszín:  Párbeszéd Háza 1085 Budapest, Horánszky u. 20. Jan Koenot SJ a kortárs művészet és a migráció szoros kapcsolatát járja körül előadásában.

“Ma idegenek, holnap a szomszédaink” – a horvát Jezsuita Menekültszolgálat fundraising kampánya

Április 26-áig lehet adományokkal segíteni az újonnan alapított integrációs központ működését.

Kérdés beküldése

Fields marked with an * are required