Menekült, migráns… Szinte mindennap halljuk, használjuk ezeket a szavakat. Mit is jelent pontosan ez a két szó? Mi a különbség a két fogalom, státusz között és mit jelent ez a gyakorlatban? Vajon milyen lelki aspektusai vannak a menekült személyek új országba érkezésének? Annak megértésében, hogy ezek miként jelennek meg a gyermekekkel való munkában és az oktatási gyakorlatban, a témában tapasztalt iskolapszichológus lesz segítségünkre.

Befogadóként, a jó szándék ellenére, gyakran kihívást jelent számunkra, hogy miképp tudunk jól segíteni. Mit tegyünk, és mit ne tegyünk? Hogyan beszéljünk erről a mi gyermekeinkkel? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására ad választ a latin-amerikai Jezsuita Menekültszolgálat munkafüzete, amelyről részletesen beszélgetünk majd a találkozó során. Itt olyan gyakorlati szempontok is előkerülnek, amelyeket a helyi diákokkal dolgozó tanárok tapasztalataiból erednek. A téma közös feldolgozásával kívánunk javaslatot kínálni a magyarul nem beszélő, közöttük a menekült gyerekeket fogadó iskolák tanárai számára.

A műhelymunka tervezett ideje 2018 februárja, helyszíne pedig a Párbeszéd Háza (8. kerület, Horánszky u. 20.). A pontos részletekről a jmsz.hu honlapon adunk hírt hamarosan. További információkért, kérjük, forduljanak hozzánk az uh.zs1539708593mj@of1539708593ni1539708593 email címen. A részvétel ingyenes!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!