A magyar jezsuita közösség célként fogalmazta meg 2015 során, hogy olyan kiadványokat kutat fel és oszt meg, amelyek segítik a magyar társadalmat, elsősorban a pedagógusokat abban, hogy hitelesen és a keresztény értékek mentén tudjanak beszélgetni a rájuk bízott diákokkal a migrációban érintettek helyzetéről. Ennek jegyében adaptáltuk a Nemzetközi Jezsuita Menekültszolgálat által készített, az idegenek befogadását, a különböző származású és egyaránt értékes és érdekes emberek témáját feldolgozó két munkafüzetet.

A két munkafüzet egyenként 40-40 oldalban kínál érdekes feldolgozást a befogadás-kirekesztés témakörében az általános és a középiskolás korosztály számára. A munkafüzetek a 2015-ös válságot megelőzően készültek, a bennünk megjelenő értékek és kérdésfelvetések általános emberi értékeket jelenítenek meg, a megértést és a különböző társadalmi csoportok egymás iránti nyitottságát szeretnék erősíteni a gyermekekben.

A Magyarországon hiánypótló kiadvány módszertani iránymutatásokat tartalmaz és a gyerekek által azonnal kézbe vehető. Ajánljuk mind a pedagógusoknak, mind pedig a szülőknek a témát érintő beszélgetéseik során.

A kiadványok nyomtatott formában a Jezsuita Menekültszolgálat munkatársától, Kővágó Emesétől rendelhetők meg a uh.zs1519112456mj@es1519112456eme.o1519112456gavok1519112456 email címen.

A kiadványok PDF formátumban ingyenesen itt érhetők el.