Hetedik nap – Üvegfestés /Cirkusz műhely

Petr

Ma volt első napunk a fix programmal, és szerencsére minden jól működött. 9:30-kor találkoztunk, de mint eddig minden nap, tudatnunk kellett a fiúkkal, hogy ma is itt vagyunk. Általában körbemegyünk és meghívjuk őket, hogy jöjjenek a „happy house”-hoz, vagy egy hangszerrel körbesétálunk, és úgy csatlakoznak hozzánk. Ma azonban csak kiültem gitározni a ház elé, és a fiúkat ez is odahozta. Tényleg szeretik a zenét, szeretnek énekelni és táncolni is.

A ma délelőtti műhelyfoglalkozáson üvegfestékeztünk, és most már tele vannak az ablakaink szép képekkel. Meglepő volt, hogy milyen türelemmel és óvatossággal készítették a fiúk a festéseket. Szóval egész délelőtt érkeztek a fiúk és festettek. Jöttek és mentek, de úgy átlagosan 30 fiú mindig ott volt a házban.

Ebéd után teáztunk, amit nagyon szeretnek…erős tea, sok cukorral, és társasozás.

Aztán jött a délutáni foglalkozás, a cirkuszi műhelyfoglalkozás, amire már egész délelőtt hívtuk a fiúkat. Úgy 15 fiú volt ott, és nagyon jól éreztük magunkat. Minden délután megnyitják az internetházat, így ebben az időszakban mindig kevesebben vagyunk, mint délelőtt. De ha jó a program, akkor az internetezés lehetősége ellenére is jönnek. Ma egy kifeszített kötélen sétálást próbáltuk ki, és versenyeztünk is. Akinek sikerült 9 métert sétálnia a kötélen, kapott egy csokit. Elég nehéz volt, de a végén 3 fiúnak is sikerült. Aztán voltak még nálunk zsonglőrlabdák, ördögbotok, diaboló, frizbi, ugrókötelek is. Szóval így mindig volt mit csinálni és megtanulni.

Jól működik, ha a programok teljesen nyitottak, így a fiúk jöhetnek és mehetnek, de ez mégsem zavarja ez meg a foglalkozást. Mert úgyis folyamatosan jönni és menni fognak. 🙂